2009. január 14., szerda

Achilla sültje

tegnap éjszaka nem tudtam aludni, talán a sok tea miatt, amit belém tukmáltak a nővérek. "beteg embernek sok folyadékot kell inni!!"
(hát ja már megint beteg vagyok. vagy még mindíg?!)
szóval nem tudtam aludni, és mivel éhes voltam, és más szórakozás nem lévén elkezdtem fejben
egy receptet kitalálni. Íme a revept

Achilla sültje:

4 főre

8 ujnyi vastag nem túl száraz szelet tarja
7 fej vöröshagyma
2 kg burgonya
2 dl olaj
1 kis tubus mustár
1 tasak mayoranna

bors
örölt pirospaprika
fél citrom leve
1,1/2 dl. hús leveslé vagy alaplé

a hússzeleteket minkét oldalon sózzuk borsozzuk, megkenjük mustárral, majd megszórjuk mayorannával, és pácfűszerrel
beteszük egy zárhato edénybe 2 fej hagymát karikázunk mellé, majd felöntjük olajjal hogy ellepje. öntsünk rá fél citrom levét, lezárjuk hütőbe teszük egy napra.
néha megrázzuk az egészet.

másnap a húsokat kevés fórró olajban, serpenyőben megsüssük a két oldalát, de csak annyira hogy kérget kapjon a hús. lényeg hogy az olaj nagyon forró legyen.

tepsibe négy fej hagymát karikára vágjuk és elhelyezzük egymás mellet a tepsiben, erre helyezzük a húst. ráöntjük a megmaradt páclét, és a sütésből maradt olajat. felöntjük húsleveslével vagy ha nincs, kevés fórró vizbe dobjunk húsleveskockát, és miután elkeveredett
öntsük a hús alá. a húst alufólia alatt puhára sütjük, majd az alufóliát levéve ropogósra süssük. ha kész a husokat vegyük ki egy tányérra.
fözzünk tört krumplit.
kevés olajban üvegesre süssünk két fej apróra vágott hagymát, majd tüzről lehúzva tegyünk hozzá két teáskanál örölt pirospaprikát, majd az egészet keverjük össze alaposan a krumplival,
és helyezzük az egészet a tepsibe a sült hagyma ágyra szépen kenjük el és pár percig süssük vigyázva nehogy odaégjen.
sütés után lehet szeletelni a krumplit.

ha valaki esetleg megcsinálná kérem írja meg nekem hogy ízlett.
jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: