2008. december 7., vasárnap

Tudomány pró és kontra

kizavarták Ádámot és Évát a paradicsomból, mert szakítottak a tudás gyümölcséből, ami a tiltott fán termett. ma a tudománynak köszönhetjük hogy a földünk haldoklik. de úgy kellene élnünk mint némely törzsek az őserdőben? olvassuk a bibliát, de hisz az is tudás?! esetleg van jó és rosz tudás? azt én is érzem hogy ami fontos az életben az az istennel és emberekkel való kapcsolat.
a "primitív" törzseknek van idejük az égi és földi kapcsolatok ápolására. mi akik a tudomány "élvezői" vagyunk ezekre nagyon kevés az időnk, mert rohanunk, mert futunk a pénz után.
sokan sírnak hogy milyen kevés a kereset, igen mert a műszaki cikkek és azoknak az energiafogyasztása elveszi keresetünk nagy százalékát. ez rosz. az jó hogy van internet és akár többezer kilométerre lévő emberrel is tudok komunikálni. valaki mondja meg nekem, a tudás bűn vagy áldás?
kérem az Urat mutassa meg a helyes utat.

1 megjegyzés:

Jonatán írta...

Albert Einstein mondta: "A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak." A tudomány szerintem áldás. Akik nem tudnak Jézusról, azok a lelkiismeretük alapján lesznek megítélve, de aki tud róla, csak rajta keresztül üdvözülhet, ha elfogadja az áldozatát. "A törvény pedig közbejött, hogy megnövekedjék a vétek. De ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem;"Róm.5:20